Λουκουμάδες φούρνου με κανέλα

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.

Κόβουμε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια ενός κουπάτ ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.

Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε ένα δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα.

  •  200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  •  20 γρ. (2 κουτ. σούπας) γάλα 
  • 1 αυγό
  • 25 γρ. (3 φάκελοι) Μαγιά Ξηρή ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 65 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 500 (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  •  
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • 100 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους