Μπισκότα με μπανάνα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C, στον αέρα.

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο, για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπανάνα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

Συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.

Πλάθουμε μικρά, λεπτά τριγωνικά μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε για δέκα λεπτά.

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) σόδα
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 160 γρ. (8 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) πολτός μπανάνας
  • 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  •  
  • Tip: Γαρνίρουμε με μέλι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους