Αμυγδαλόπιτα από την Κεφαλλονιά

Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς επίσης και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό.

 Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα λίγη - λίγη μαζί με τα αμύγδαλα και τη φρυγανιά.

 Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 15 x 25 εκατοστά και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά, στους 180 °C.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Μόλις ψηθεί η αμυγδαλόπιτα τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

  • 10 αυγά
  • 100 γρ. (10 κουτ. σούπας ) αμύγδαλα σε κομματάκια
  • 100 γρ. (10 κουτ. σούπας) Τρίμμα Φρυγανιάς ΑΝΘΟΣ
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκου) σόδα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • Χυμός από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι και το ξύσμα τους
  •  
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 750 γρ. (3¾ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γλυκόζη

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους