Μεθυσμένα κρητικά κουλουράκια

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το κρασί και τη σόδα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C για μισή ώρα περίπου.

  • 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σουσάμι καβουρντισμένο
  • 20 γρ. (1 φάκελος) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. σούπας ) σόδα
  • 2½ γρ. (½ κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 2½ γρ. (½ κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
  • 1 κ. (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους