Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C αέρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε.

Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού και με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη.

Ψήνουμε 18-20 λεπτά.

Όταν κρυώσουν αλείφουμε τη μια πλευρά τους με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε μεταξύ τους.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

  • 1 Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
  • 150 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 280 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (μισό φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε κομματάκια
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Για το πασπάλισμα Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους