Γαλλικές φρυγανιές

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την ακατέργαστη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.

Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα  για δέκα δευτερόλεπτα ανά πλευρά.

Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με μέλι.

  • 6 αυγά
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Μέλι για το σερβίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους