Κοτόπιτα

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μαλακιά και αφράτη. Την αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τα αυγά, την πάπρικα, τα τυριά, το μαϊντανό και τα σοταρισμένα υλικά. Χωρίζετε την ζύμη σε 6 μέρη και ανοίγετε 6 λεπτά φύλλα. Σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί στρώνετε 3 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνετε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 40-45 λεπτά.

Για τη ζύμη:

  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 11 κουτ. σούπας νερό 
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Αλάτι 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό 

Για τη γέμιση:

  • 350-400 γρ. βραστό Κοτόπουλο 
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 
  • 4  κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο)  κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρότα τριμμένα   
  • 150 γρ. ( 1 ½ φλιτζ. τσαγιού) τριμμένα κίτρινα τυριά 
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένος  
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους