Πίτα με μανιτάρια

Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη, εύπλαστη και απαλή. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε με το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα καρότα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και ανοίγετε 2 στρογγυλά μεγάλα φύλλα. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά. Αδειάζετε την γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 35-40 λεπτά περίπου.

Για τη ζύμη:

  • 625 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας ρακή ή λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό 

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. (2 τεμάχια) καρότα σε ροδέλες
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • 4 αυγά (ένας κρόκος αυγού για το άλειμμα)
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους