Σπανακόπιτα

Διαλύετε τη Μαγιά σε 3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε  στο μίξερ μέχρι να γίνει μία μαλακιά και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα. Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε 2-3 λεπτά στη φωτιά. Ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον άνηθο και ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί τοποθετείτε  το ένα φύλλο απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με τα τυριά, χαράζετε με το μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 30-40 λεπτά. 

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 αυγό 
  • 100 ml (1/2  φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ 
  • 100 ml (1/2  φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 
  • 300 γρ. (2 τεμάχια) πράσα κομμένα σε ροδέλες 
  • 1 ματσάκι άνηθο 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 3 αυγά 
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους