Παρί Μπρεστ

Ετοιμάζετε τη ζύμη για τα σου: βράζετε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέτετε το Αλεύρι και ένα-ένα τα αυγά, και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Σχηματίζετε  ένα στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την κρέμα πραλίνα: Διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου σε 1 φλιτζάνι γάλα.

Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά και το διαλυμένο Κορν Φλάουρ και σιγοβράζετε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

 Ανακατεύετε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής με την πραλίνα, το βούτυρο και το ρούμι.

Κόβετε στη μέση την κρύα ζύμη και απλώνετε στο κάτω μέρος την κρέμα πραλίνα. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Γαρνίρετε με Σιρόπι Σοκολάτας ή εναλλακτικά με Νιφάδες Σοκολάτας. 

Για τη ζύμη των Σου

  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 3 γρ. (1/2κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά

Για την κρέμα πραλίνα

  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) πραλίνα
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) ρούμι

Για το γαρνίρισμα

  • Σιρόπι με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ ή Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους