Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα

Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο.
Βάζετε την κολοκύθα μαζί με το νερό να σιγοβράζουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά  και να μαλακώσει. Την ανακατεύετε να γίνει πουρές και προσθέτετε τη φέτα, τα 4 αυγά και το πιπέρι.
Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.
Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε  στους 180°C αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

Για το φύλλο:

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού  αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Νερό

Για τη γέμιση:

  • 1.200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 600 γρ. φέτα
  • 5 αυγά
  • Πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους