Κουλουράκια Σμυρνέικα

Ανακατεύετε  2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη φυτίνη  μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.

Τελευταία ρίχνετε όλο το Αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού)  βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φυτίνη 
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 5 κουτ. σούπας αλισίβα
  • 1 αυγό για άλειμμα στο τέλος
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους