Φανουρόπιτα

Χτυπάτε το βούτυρο ή το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε 1-1 τα αυγά και στη συνέχεια το νερό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε σταδιακά τη Φαρίνα με το Μπέικιν Πάουντερ και μετά τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ με τη σόδα. Ανακατεύετε με κουτάλι να πάνε παντού και απλώνετε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα.

  • Βούτυρο ή 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • Κανέλα
  • Γαρίφαλο
  • Σταφίδες
  • Καρύδια
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα σε 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους