Φανουρόπιτα

Υλικά
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • Κανέλα
  • Γαρίφαλο
  • Σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα σε 1/2 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε σταδιακά τη Φαρίνα και μετά τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ με τη σόδα. Ανακατεύετε με κουτάλι να πάνε παντού και απλώνετε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους