Ογκρατέν λαχανικών με μπεσαμέλ

Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Σε λιωμένο βούτυρο τσιγαρίζετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τα σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.  

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που το έχετε βουτυρώσει,  τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη Μπεσαμέλ. 

Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές 
  • 2 μικρά καρότα
  • 400-500 γρ. τυρί τριμμένο (διάφορα τυριά της αρεσκείας σας)
  • 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ½ λίτρο γάλα για τη Μπεσαμέλ
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους