Κέικ Βανίλια με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας ελαφρά. 

Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες 23x13 εκατοστών. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για  1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά. Σε νερό που βράζει, βυθίζετε τον φάκελο της Κουβερτούρας σε Σταγόνες και αφήνετε για 5 λεπτά να λιώσει καλά η κουβερτούρα. 

Τοποθετείτε σε πιατέλα τα 2 κέικ. Περιχύνετε το ένα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζετε το δεύτερο με Ζάχαρη Άχνη.

  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ζάχαρη Άχνη για πασπάλισμα
  • 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους