Πάβλοβα


Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια και με το που αρχίζουν να φουσκώνουν προσθέτετε λίγο - λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζετε  το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να κάνει μύτες. Προσθέτετε σιγά σιγά την Άχνη Ζάχαρη κοσκινισμένη και ανακατεύετε με το σύρμα με προσοχή για να μην πέσει η μαρέγκα. Σχηματίζετε με το μίγμα ατομικές φωλιές και ψήνετε στους 90 - 100 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνουν. Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες  του κουτιού και προσθέτετε το μασκαρπόνε.
Σε κατσαρολάκι βάζετε την Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτετε τα φρούτα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να φύγει το πολύ νερό. Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί . Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Πριν σερβίρετε ανακατεύετε το Garni με τα 2/3 από τα  φρούτα και γεμίζετε τα μαρεγκάκια. Γαρνίρετε με τα φρούτα που έχετε κρατήσει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

  • 8 ασπράδια
  • 250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • Λίγο αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, φρούτα του δάσους)
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη FYTRO
  • 30 ml (4 κουτ. σούπας) ρούμι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους