Τάρτα με κρέμα βανίλια και φράουλες

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml γάλα
  • 15 γρ. ρούμι
  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 βάζο Μαρμελάδα φράουλα Fytro
Εκτέλεση

Φτιάχνετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το γάλα και το ρούμι. Κόβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετείτε τα 2 σε βουτυρωμένο ταψί. Το τρίτο το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. τις οποίες τοποθετείτε από πάνω στα αλλά 2 κομμάτια περιμετρικά γύρω-γύρω. Ψήνετε στους 200-220οC στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσουν τα φύλλα μοιράζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ και από πάνω τις κομμένες φράουλες. Έπειτα τοποθετείτε το γλυκό στη συντήρηση για να παγώσει. Ζεσταίνετε τη Μαρμελάδα Fytro και την αλείφετε με ένα πινέλο πάνω στις φράουλες. Σερβίρετε.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους