Πουρές μελιτζάνας


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και σε ένα ταψάκι που το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα για να καπνίσουν και να πάρουν την ωραία χαρακτηριστική μυρωδιά. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις τρυπάτε για να στραγγίξουν τα ζουμιά τους. Μετά βγάζετε τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και βάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνουν μια μάζα. Σε άλλο μπολ ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον πούρε μελιτζάνας. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο.

 

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 4 - 5 μελιτζάνες
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση αλμυρό (παρμεζάνα, γραβιέρα, πεκορίνο)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο - προαιρετικά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους