Παγωτό καϊμάκι με κανταΐφι, καρύδα και ξηρούς καρπούς

 


Προθερμαίνετε το φούρνο. Απλώνετε το κανταΐφι σε ένα μακρόστενο πυρέξ και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βράζετε ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με το νερό και περιχύνετε το κανταΐφι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώνει και να καραμελώνει ρίχνετε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε. Μόλις η καραμέλα σκουρύνει την απλώνετε σε μία λαδόκολλα να κρυώσει. Θρυμματίζετε τους ξηρούς καρπούς. Ετοιμάζετε  το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει λίγο. Το απλώνετε πάνω από το κανταΐφι και βάζετε το Παγωτό στην κατάψυξη. Σερβίρετε γαρνίροντας με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και το Σιρόπι Βύσσινο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αντί για φύλλο κανταΐφι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση φέτες τσουρεκιού ή κέικ.

 

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 1 κουτί Μίγμα Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
  • 650 ml (3 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 70 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη καρύδα
  • 250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 80 γρ. ανάλατοι ξηροί καρποί (χοντροκομμένοι)
  • Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους