Cheesecake με ζελέ και καραμελώμενες μπανάνες

Λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το Τριμμένο Μπισκότο και στρώνετε το μίγμα σε μία φόρμα που ανοίγει σε διάμετρο 24-26 εκατοστά. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.  Ετοιμάζετε την Κρέμα Cheesecake σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και την απλώνετε πάνω από την παγωμένη βάση. Το βάζετε πάλι στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και αφού κρυώσει το απλώνετε πάνω από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τζηκέικ. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σπορέλαιο, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Όταν παγώσει το γλυκό περιχύνετε από πάνω με τις μπανάνες και το σιρόπι μέλι.
 

 

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 150 γρ. (1½ φάκελος) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (3 κουτ. σούπας ) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ Μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Λίγο αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους