Μιλφέιγ πορτοκάλι-γιαούρτι με σαβαγιάρ

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ χρησιμοποιώντας την κρέμα γάλακτος και τον χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Βάζετε στη φωτιά το βούτυρο και τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε συνεχώς  μέχρι να καραμελώσουν.  Τα απλώνετε σε μία λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.  
Τα προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα.
Σε μία φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστά, βάζετε μία στρώση σαβαγιάρ και απλώνετε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνετε μία φορά.
Τρίβετε από πάνω τα υπόλοιπα ααβαγιάρ και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη.

 

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml (1 φλιτζ.τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ (για γαρνίρισμα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) αμύγδαλα καθαρισμένα άσπρα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη
  • 10 γρ.(1 κουτ. γλυκού) βούτυρο ή μαργαρίνη
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους