Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι

Ετοιμάζετε το Παγωτό Καϊμάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε την κανέλα και τα καρύδια και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Απλώνετε τα φύλλα σε ένα μεγάλο ταψί ένα-ένα, αλείφοντας το καθένα με λίγο λιωμένο βούτυρο. Τα χαράζετε σε λωρίδες και μετά σε τριγωνάκια και ψήνετε στους 180° C αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τη βανίλια και περιχύνετε τα φύλλα. Τα  αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε στο τηγάνι τα αμύγδαλα με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και το  βούτυρο και ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Απλώνετε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα  και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.
Μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό σε στρώσεις φύλλο-παγωτό-καραμελωμένα αμύγδαλα-φύλλο-σιρόπι βύσσινο.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
  • 650 ml (3¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 350 γρ. (1¾ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γλυκόζη
  • 300 ml (1½ φλιτζ.τσαγιού) νερό
  • Λίγη βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

  • 150 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 150 γρ. (3/4 κουτ.σούπας) ζάχαρη
  • 15 γρ. (2 κουτ.σούπας) βούτυρο
  • Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ για γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους