Κρουασανάκια

Ζεσταίvετε το γάλα για να γίνει χλιαρό. Ρίχνετε τη ζάχαρη, τη Νωπή Μαγιά, λίγο λάδι και στο τέλος τη Φαρίνα μαζί με το αλάτι. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και τη χωρίζετε σε 4 μπάλες. Ανοίγετε, χρησιμοποιώντας πλάστη, ένα στρογγυλό φύλλο και το χωρίζετε σε τρίγωνα (σαν να κόβετε μία τούρτα). Γεμίζετε τα τρίγωνα από τη φαρδιά πλευρά με τυρί, λουκάνικα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε, και τα τυλίγετε. Έπειτα τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αφήνετε λίγο να φουσκώσουν, αλείφοντάς τα με κρόκο αυγού ανακατεμένο με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Ψήνετε περίπου για 20 λεπτά στους 180̊ C.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε γλυκά κρουασανάκια προσθέτετε στη ζύμη ζάχαρη, 2 βανίλιες, λίγο μαχλέπι και κακουλέ για να μοσχοβολάνε.

Συνταγή από: Παύλου Έλσα

  • 2 ποτήρια του νερού χλιαρό γάλα
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Λάδι
  • 11/2 κουτ. αλάτι
  • 2 κύβοι Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 8-9 φλιτζάνια Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. της σούπας γιαούρτι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Σχετικές συνταγές