Τρουφάκια Σοκολάτας

Σπάτε στο μίξερ τα μπισκότα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το γάλα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα μπισκότα και το κονιάκ. Τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε σε πιάτο την Τρούφα και κυλάτε τα σοκολατένια τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Διατηρήστε τα τρουφάκια σοκολάτας στο ψυγείο.

Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε τα τρουφάκια σας με διάφορα υλικά Party Decor ΓΙΩΤΗΣ, Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ινδική καρύδα ή ξηρούς καρπούς         

Υλικά

  • 250 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. μπισκότα ή Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 300 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, αλεσμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:
Τρούφα Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους