Μηλόπιτα σκεπαστή

Βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι με τα μήλα ψιλοκομμένα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να μαλακώσουν καλά τα μήλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα σας να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνετε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Σε  μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ και τη Φαρίνα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή.

Στο ταψί στρώνετε τα 2/3 της ζύμης, από πάνω το μίγμα των μήλων και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε κορδόνια και τα τοποθετείτε σταυρωτά κάνοντας σχέδια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C βαθμούς τουλάχιστον 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Βγάζετε τη μηλόπιτα  από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Συνταγή από: Πέπη Τραφαλή

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2-3 μήλα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Λίγη κανέλα και γαρίφαλο

Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους