Τούρτα γενεθλίων

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε 100 γραμμάρια από το Σιρόπι Praline Dream και τα φουντούκια. Σε ένα δισκάκι για τούρτα ακουμπάτε ένα τσέρκι που ανοίγει, τοποθετείτε στη φόρμα τη μία βάση για τούρτα και τη βρέχετε με λίγο γάλα και κονιάκ. Απλώνετε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τη δεύτερη βάση και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με την τρίτη βάση. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.  Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφήνετε στο ψυγείο. Λιώνετε τη Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να ετοιμάσετε το γλάσο.  Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε το τσέρκι από την τούρτα και περιχύνετε το έτοιμο γλάσο όσο είναι χλιαρό. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στρώνετε ομοιόμορφα το γλάσο στην επιφάνεια της τούρτας. Γαρνίρετε με Garni περιμετρικά όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της. Κόβετε στη μέση τα Marshmallows και διακοσμείτε την τούρτα. Αν θέλετε, διακοσμείτε με ζαχαρωτά. 

Συνταγή από: Πέπη Τραφαλή

  • 1 συσκευασία Βάσεις για Tούρτα με Γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 φάκελος 100 γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
  • Marshmallows για τη διακόσμηση
  • Λίγο κονιάκ
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους