Lemon Pie

Ζυμώνετε 250 γραμμάρια (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με 1 ελαφρά χτυπημένο αυγό και 150 γραμμάρια (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα (Νο 22-24), τρυπώντας την με πιρούνι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Παρασκευάζετε 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι χρησιμοποιώντας αντί για γάλα, 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού, 550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) νερό και 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει η κρέμα προσθέτετε 3 ελαφρά χτυπημένους κρόκους αυγών. Αφού πάρει βράση, την απλώνετε. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα με 3 ασπράδια αυγών και 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη. Απλώνετε πάνω στην κρέμα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά.

Για τη ζύμη

  • 250 γραμ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 Αυγό
  • 150 γραμ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη.

Για την κρέμα

  • 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Λεμόνι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό λεμονιού 550 ml
  • νερό και 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη.
  • 3 αυγά
  • 100 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη.
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους