Πίτα με πλιγούρι

Ζυμώνετε με τον γάντζο όλα τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Βάζετε σε κατσαρόλα 2 ½  φλιτζάνια τσαγιού νερό και 2 ½  φλιτζάνια τσαγιού γάλα μαζί με το Πλιγούρι και σιγοβράζετε  μέχρι να φουσκώσει και να πιει όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σπάτε τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και τα προσθέτετε  στο Πλιγούρι μαζί με τα τυριά και το βούτυρο.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και ανοίγετε 2 μεγάλα φύλλα.
Απλώνετε το ένα φύλλο σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, έτσι ώστε να προεξέχει εκτός ταψιού.
Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε τη μισή γέμιση.
Απλώνετε το δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο ώστε να προεξέχει από το ταψί, το λαδώνετε και βάζετε  την υπόλοιπη γέμιση.
Διπλώνετε προς το φύλλο, το αλείφετε με λάδι και μετά διπλώνετε προς τα μέσα το κάτω φύλλο.
Αλείφετε όλη την επιφάνεια με αυγό και ψήνετε στους 200° C αέρα για 45 περίπου λεπτά.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 γρ. αλάτι
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Πλιγούρι Fytro
  • 700 ml (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 500 ml (2 ½  φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) κεφαλογραβιέρα
  • 6 αυγά
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους