Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Μπουγάτσα

Υλικά
  •  500 γρ. φύλλο κρούστας
  •  350 γρ. (1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  •  1.250 ml (6 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro
  •  250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού)  κρέμα σόγιας
  •  135 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
  •  50 γρ. (1/2  φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  •   Ξύσμα ενός  λεμονιού
  •   Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  •   250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  •   Λίγη βανίλια
  •   Λίγη Ζάχαρη Άχνη ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Βάζετε στη φωτιά όλα τα υλικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο  και ανακατεύετε μέχρι να  πάρει βράση το μίγμα και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα -ένα με το βούτυρο που κρατήσατε και καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού.
Απλώνετε την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα – ένα.
Ψήνετε στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα.
Αφήνετε τη μπουγάτσα να κρυώσει και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΓΙΩΤΗΣ και κανέλα.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους