Kαριόκα

Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά του γλάσου και τα βράζετε μέχρι να γίνουν μία ελαφριά καραμέλα (ανοικτό καφέ χρώμα). Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει αρκετά (περίπου 50°C) αρχίζετε να ανακατεύετε με μία κουτάλα απ’ έξω προς τα μέσα μέχρι να ασπρίσει.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να βράσει, προσθέτετε 1 Πλάκα Κουβερτούρα, την Kουβερτούρα Γάλακτος και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτετε το βούτυρο και το γλάσο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και το παντεσπάνι τριμμένο και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο. Το τοποθετείτε σε λαδόκολλα και το τυλίγετε σε μπαστούνι σφίγγοντας τη λαδόκολλα ώστε να σχηματιστεί ένας κορμός.
Τον βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 3-4 ώρες. Κόβετε σε ροδέλες. 
Λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα, βυθίζετε τις καριόκες μία –μία, τις στραγγίζετε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τις βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και μετά στο ψυγείο για να παγώσουν.

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 500 γρ. (4 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φάκελος) Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ.σούπας) κονιάκ  
  • 25 γρ. (1 κουτ.σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια σε κομματάκια
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια σε κομματάκια
  • 1 Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ (θα χρησιμοποιήσουμε τη 1 βάση από τις 3 της συσκευασίας)

Υλικά για το γλάσο

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 30 ml (3 κουτ. σούπας) νερό
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους