Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Τούρτα πραλίνα φράουλα

Υλικά
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ                                                           
  • 400 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα                                            
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ                                                       
  • 400 ml (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα                                        
  • 6-7 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 6-7 κουτ. σούπας Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ                                          
  • 1 Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ (θα χρησιμοποιήσετε τη μία από τις τρεις βάσεις)                                                
  • Φράουλες κομμένες σε φέτες                                                 
  • 1 φακ. 100 γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ                                   

200ml γάλα                                                         

 

Υλικά για το γλάσο:                                                   

  • 40 ml (4 κουτ. σούπας) γάλα                                 
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ  
  •  Υλικά για το σιρόπι:                                             
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό                                           
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη                                    
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ                                            

 

Για το γαρνίρισμα                                            

  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ          
  • Φράουλες                     
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Για το σιρόπι βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, ραντίζετε με το 1/3 του σιροπιού και απλώνετε την έτοιμη κρέμα. Καλύπτετε με τη δεύτερη βάση και ραντίζετε με το άλλο 1/3 του σιροπιού. Ετοιμάζετε μια Κρέμα Ζαχαραπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες, προθέτετε 6-7 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 6-7 κουταλιές σούπας Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύετε. Απλώνετε την κρέμα πάνω στην δεύτερη βάση, τοποθετείτε την τρίτη βάση και ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Χτυπάτε ένα φάκελο 100 γραμμάρια Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες, και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.Για το  Γλάσο: ζεσταίνετε 40 ml (4 κουτ. σούπας) γάλα σε ένα κατσαρολάκι αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρετε αμέσως.           Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες φράουλες ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους