Μυρμιγκάτο

Υλικά

Υλικά για το κέικ

  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (2 φακελάκια) Τρούφα Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Άχνη Ζάχαρη Ανθός 
  • 5 αυγά  
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Λίγη βανίλια  

 

Υλικά για το σιρόπι

  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 50 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) σιρόπι γλυκόζης

 

Υλικά για το γλάσο

  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη βανίλια
Εκτέλεση

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την Άχνη Ζάχαρη Ανθός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στη χαμηλή ταχύτητα ένα –ένα τα αυγά, το γάλα, το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την Τρούφα Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και αναμειγνύετε τα 2 μίγματα ανακατεύοντας με μία κουτάλα απαλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία μικρή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 175°C για 45 λεπτά περίπου. Σιροπιάζετε το κέικ με το κρύο σιρόπι αφού το τρυπήσετε σε διάφορα σημεία.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ στο γάλα, βράζετε όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να πήξει αρκετά και γλασάρετε το κρύο κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους