Μουsse λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την αρωματίζετε με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, προσθέτετε την Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με το γάλα μέχρι να γίνει κρέμα.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Την ανακατεύετε με την έτοιμη κρέμα που ετοιμάσατε με το ΓΙΩΤΗΣ Crème και την λιωμένη Λευκή Σοκολάτα και μοιράζετε το μίγμα σε 6-8 μπολάκια. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και αν θέλετε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • ½ συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 50 γρ.(2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο σε φιλέ 

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους