Ταρτάκια σοκολάτας

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο λευκό σε πούδρα
  • Λίγο αλάτι 
  • 2 αυγά 
  • 240 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη 
  • 10 γρ. (5 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance 
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

  • 200 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα με Stevia ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος  
  • 10 γρ. (5 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance 
  • 2 γρ. αλάτι Ιμαλαίων

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΟ

  • 200 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα με Stevia ΓΙΩΤΗΣ 
Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Χτυπάτε με το φτερό όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτετε το  μίγμα με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Στρώνετε  το μίγμα σε 12 ατομικά ταρτάκια.
 Για τη γέμιση: Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση. Χτυπάτε τους κρόκους με το Γλυκαντικό και  ρίχνετε  την καυτή κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μαργαρίνη, το βούτυρο, το αλάτι και την Κουβερτούρα, ανακατεύετε και μοιράζετε το μίγμα στα ταρτάκια γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3. Ψήνετε για μισή ώρα στους 160 °C  αέρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
 Για το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση προσθέτετε την Κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. 
Μοιράζετε το γλάσο στα ταρτάκια. Γαρνίρετε με ένα αμύγδαλο ή φουντούκι ψητό. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους