Cup cakes σοκολάτα

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 165 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη FYTRO 
  • 4 κρόκοι
  • 4 ασπράδια
  • 25 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 6 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουνετρ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 12 γρ. (2 ½ κουτ. γλυκού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 140 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 Κουβερτούρα Πλάκα με Stevia ΓΙΩΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 175 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα με Stevia ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο φτερό το μαργαρίνη με ½ φλιτζάνι  τσαγιού Μαύρη Ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάτε τους 4 κρόκους  μέχρι να αφρατέψουν και τους προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα. Έπειτα ρίχνετε την τριμμένη καρύδα, το Μπέικιν Πάουντερ, το Κακάο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και τη μισή Κουβερτούρα, αφού τη λιώσετε και ανακατεύετε. Προσθέτετε ψιλοκομμένη την υπόλοιπη  κουβερτούρα. 
 Χτυπάτε τα 4 ασπράδια με την υπόλοιπη Μαύρη Ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 12 φορμάκια cup cake και μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντας τα κατά τα 2/3. 
Ψήνετε στους 150°C αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Ξεφορμάρετε και  αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν.
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για το άλειμμα μαζί με τη λιωμένη Κουβερτούρα και μοιράζετε το άλειμμα πάνω στα κέικ με τη βοήθεια κορνέ.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους