Μήλα ψητά με κρέμα

Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους από κάθε μήλο με το ειδικό εργαλείο, χωρίς να τρυπήσετε το μήλο από κάτω.
Κόβετε 1 ροδέλα 2 εκατοστά από πάνω.
Στο άνοιγμα κάθε μήλου ρίχνετε 1/2 κουταλιά βούτυρο και 1/2 κουταλιά ζάχαρη. Ραντίζετε τα μήλα με κονιάκ.
Βάζετε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνετε στη βάση του 1 κούπα νερό. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (220°C) για 50 λεπτά περίπου. Αν δείτε ότι αρπάζουν σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο. Τα περιχύνετε κατά διαστήματα με το σιρόπι τους.
Λίγη ώρα πριν τα βγάλετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη να καραμελώσουν.
Ετοιμάζετε το 'Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ χτυπώντας με κρύο γάλα. Προσθέτετε τα κόντιτα και ανακατεύετε. Όταν τα μήλα κρυώσουν, τα γεμίζετε με το μίγμα της κρέμας και σερβίρετε. Ζεσταίνετε αν θέλετε το σιρόπι των μήλων με την μαρμελάδα και τα ρίχνετε πάνω στα μήλα.

  • 2 φάκελοι 'Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 μέτρια μήλα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3½ κούπες γάλα
  • 2-3 κουτ. σούπας κόντιτα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. μαρμελάδα βερίκοκο (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους