Ντόνατς

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το νερό.
Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ και τη Μαγιά και τα προσθέτετε στο χλιαρό υγρό.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια, τα πλάθετε σαν κουλούρια και τα αφήνετε να φουσκώσουν.
Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση μπορείτε να σερβίρετε τα ντόνατς με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ όπως Κουβερτούρα σε Νιφάδες, Σταγόνες (Σοκολάτα, Γάλακτος & Λευκή), Τρούφα (Σοκολάτα & Πολύχρωμη), Γλάσο, Τριμμένο Μπισκότο, Toppings Φρούτων, Σιρόπια, Μαρμελάδα ή Κρέμα.

  • 8 κούπες Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 2/3 κούπα γάλα
  • 2/3 κούπα νερό
  • 2 φακέλους Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους