Μπισκότα σοκολάτας με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά
  • 100 γρ. (4/5 φλιτζ.) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 14 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ 
  • 30 γρ. ασπράδι από αυγό
  • 1 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγος στιγμιαίος καφές
  • Λίγη βανίλια
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο light
  • 70 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ 
  • 12 γρ. (1 κουτ. σούπας) φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. 
Σε ένα μίξερ προσθέτετε το βούτυρο, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ και το ασπράδι αυγού. Έπειτα, ρίχνετε το αλάτι, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος, βάζετε την κανέλα, τον στιγμιαίο καφέ και τη βανίλια. 
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
Κόβετε τα 30 γραμμάρια Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε μικρά κομμάτια, την ενσωματώνετε στη ζύμη και, αμέσως μετά, τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. 
Στη συνέχεια, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθετε σε στρογγυλά μπισκότα και ψήνετε για 14 λεπτά στους 170-175°C. 
Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκότα, λιώνετε την υπόλοιπη Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Μετά, βουτάτε τη μισή πλευρά κάθε μπισκότου στη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους