Κέικ σοκολάτας

Υλικά
  • 75 γρ. (3 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 20 γρ. (4 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 γρ. (2 2/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός από πορτοκάλι
  • 30 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • Λίγη βανίλια
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C αέρα. 
Προσθέτετε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Λιώνετε τη Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, τη ρίχνετε στο μίξερ και ανακατεύετε απαλά.
Αδειάζετε τη ζύμη του κέικ σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκατοστών και ψήνετε για 45 λεπτά αέρα στους 150°C.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους