Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά
  • 75 γρ. (3 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 20 γρ. (4 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 320 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • Λίγη βανίλια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. 
Σε ένα μίξερ προσθέτετε και χτυπάτε τη μαργαρίνη μαζί με το ελαιόλαδο, τα αυγά, το Μπέικιν Πάουντερ, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα, ρίχνετε το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ με το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.  
Αδειάζετε το μίγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα μήκους 30 εκατοστών και ψήνετε στους 150°C αέρα για 45 λεπτά.

 

Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους