Πορτοκαλόπιτα

Υλικά
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας 
  • 10 γρ. (8 1/3 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός από πορτοκάλι
  • 25 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι (περίπου 1 ½ πορτοκάλι)
  • 120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 11 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά 

    Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν. 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το χέρι το λάδι, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε.
Σπάτε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στη ζύμη και ανακατεύετε. 
Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x15 εκατοστών και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160-170°C ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. 
Βάζετε το νερό μαζί με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε με αυτό τη ζεστή πορτοκαλόπιτα. 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους