Πάστα Φλώρα

Υλικά
  • 375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 180 γρ. (4/5 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο light
  • 15 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό και 1 κρόκο για το άλειμμα
  • 7 γρ. (1 ½ κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) γάλα 1,5% λιπαρά 
  • Λίγη βανίλια
  • 2 Μαρμελάδες Φράουλα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις τους ή 150°C  αέρα. 
Προσθέτετε στο μίξερ το βούτυρο, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, το αυγό, το γάλα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Έπειτα, ρίχνετε Αλεύρι για Όλες της Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο. 
Κρατάτε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και με την υπόλοιπη ανοίγετε φύλλο. Μετά, το τοποθετείτε σε ταψάκι ή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τις Μαρμελάδες Φράουλα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια, τα οποία τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στην τάρτα. Αλείφετε με έναν κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο. 
Ψήνετε στους 200°C στις αντιστάσεις τους ή 150°C αέρα, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους