Κέικ βανίλια σοκολάτα

Υλικά
  • 345 γρ. (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 30 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ 
  • 21 γρ. (4 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Λίγη βανίλια
  • 5 γρ. (1 κοφτή κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. 
Προσθέτετε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τα αυγά. Έπειτα, ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κρατάτε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια καλά βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 24 εκατοστών. Προσθέτετε το κοσκινισμένο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο 1/3 της ζύμης που φυλάξατε προηγουμένως και ανακατεύετε. 
Ρίχνετε τη ζύμη του κακάο στη φόρμα και με ένα πιρούνι το ενσωματώνετε στην πρώτη με σπειροειδή κίνηση.
Ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 160°C.
Αν θέλετε, πασπαλίζετε το έτοιμο κέικ με λίγο Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ.

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους