Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.sintages-jotis.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Δείτε περισσότερα
Close Cookies notice

Ραβανί με sauce σοκολά

Υλικά
  • 1 κουτί Ραβανί ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και χτυπάτε το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των δύο φακέλων, μίγμα για ραβανί και το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει πριν προσθέσετε το σιρόπι. Κόβετε το ραβανί που έχει κρυώσει σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια.
Βράζετε 2 κούπες νερό (600 ml) και προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων με το σιρόπι και ανακατεύετε για να διαλυθεί καλά. Το βγάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε ομοιόμορφα το γλύκισμα με το καυτό σιρόπι και αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί.
Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την ζεσταίνετε και προσθέτετε τις νιφάδες κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Περιχύνετε μ' αυτό το γλάσο το ραβανί.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους