Κέικ καρότου

Υλικά
  • 75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. (περίπου 4 τεμάχια) καρότα
  • 20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 225 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
  • 25 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 1,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • Βανίλια
  • 3 γρ. (1/2  κουτ. γλυκού) αλάτι
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C αέρα.  Βράζετε τα 3 καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, τα αφήνετε να κρυώσουν και, στη συνέχεια, τα τρίβετε μαζί με το τέταρτο καρότο. Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε ελαφρώς. Βάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών και ψήνετε στους 150°C αέρα για 45-50 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους