Gingerbread House

Υλικά
Για τη ζύμη
  • 600 γρ. (4 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ginger σε σκόνη
  • 10 γρ. σόδα
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μελάσα Fytro
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
 Για το αυγόγλασο
  • 2 ασπράδια 
  • 450 γρ. (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Zάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ 
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην ζεσταθεί πολύ, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την Μελάσα Fytro. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ginger και την σόδα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί. Προσθέτετε και το νερό.
Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τυλίγετε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο πάχους 4 εκατοστών και με κουπάτ κόβετε τα σχήματα για το σπιτάκι. Εάν δεν έχετε κουπάτ, σχεδιάζετε τα κομμάτια του σπιτιού και κόβετε τη ζύμη στα σχήματα που σχεδιάσατε. Ψήνετε στους 170°C για 15 λεπτά.
Τοποθετείτε τα υλικά του αυγόγλασου όλα μαζί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσουν και να έχετε μία αφράτη κρέμα. Βάζετε το αυγόγλασο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζετε σε κάθε ένωση μια λεπτή γραμμή και κολλάτε τα κομμάτια μεταξύ τους. Τα αφήνετε μερικά λεπτά να κολλήσουν καλά.

Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους