Σούπα Κάστανο

Υλικά
  • 250 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο                
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί                       
  • 50 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. πράσα καθαρισμένα                                       
  • 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα                 
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό                                                     
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος                 
  • Αλάτι                                                                                     
  • Πιπέρι                                                                                   
  • 1-2 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ                           
  • ​1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
Εκτέλεση

Σοτάρετε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε. Περνάτε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτετε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλετε πιο αραιή, προσθέτετε λίγο νερό.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους