Κορμός με Κάστανο

Υλικά
Για τον κορμό
  • 4 ασπράδια                                                                         
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη                                 
  • 8 κρόκοι                                                                               
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ    
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.         
Για τη γκανάζ κάστανο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro                                         
  •  Λίγη κανέλα                                                                               
  •  Λίγος στιγμιαίος καφές                                                           
  •  100 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ                           
  •  100 γρ. κάστανα βρασμένα αποφλοιωμένα             
Για την κρέμα μιλφέιγ
  •  1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  •  600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα                                   
Για το décor
  •  100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Για τον κορμό: Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε τα ασπράδια προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα. Ρίχνετε τους κρόκους και ανακατεύετε ελαφρά με μία μαρίζ. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ελαφρά. Απλώνετε το μίγμα σε μία λαδόκολλα και το ψήνετε στους 175°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Για τη γκανάζ κάστανο: Βράζετε το γάλα με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, την κανέλα και τον καφέ. Προσθέτετε την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε, να λιώσει καλά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κάστανα και ανακατεύετε όλα τα υλικά σε blender, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία, ομοιόμορφη κρέμα. Αφού κρυώσει το φύλλο κορμού, απλώνετε τη γκανάζ κάστανο. Το βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και απλώνετε τη μισή πάνω από τη γκανάζ. Τυλίγετε τον κορμό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και τον βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Για το décor με κομμάτια κουβερτούρας: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και την απλώνετε σε λεπτή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα. Μόλις κρυώσει, τη σπάτε σε ακανόνιστα κομμάτια. Αφού παγώσει ο κορμός, απλώνετε στο εξωτερικό μέρος την υπόλοιπη κρέμα μιλφέιγ και κολλάτε τα κομμάτια σοκολάτας.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους