Στόλεν

Υλικά
  • 520 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (1 1/2 συσκευασία) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού γεμάτο) βούτυρο φρέσκο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) άσπρο πιπέρι
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 125 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες μαύρες
  • 80 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φρούτα κόντιτα σε κύβους
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη Ανθός
Εκτέλεση

Βάζετε 150 γραμμάρια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, 150 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνι τσαγιού) βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Στη συνέχεια προσθέτετε τις σταφίδες, τα φρούτα κόντιτα, το φιλέ αμύγδαλο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε 4 φραντζολάκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε το ταψί σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφού ψηθούν, με ένα πινέλο αλείφετε τις φρατζόλες με το υπόλοιπο βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό) και πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη Ανθός.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους