Σαρλότ με κρέμα πραλίνας

Υλικά

Υλικά για τη σαρλότ 

  • 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 20 ml (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουτί σαβαγιάρ
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 

Υλικά για το γαρνίρισμα 

  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ τριμμένη
  • Φουντούκια 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτετε το κονιάκ. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, βουτάτε σε αυτό τα σαβαγιάρ και τα τοποθετείτε στη βάση μιας φόρμας που ανοίγει, διαμέτρου 24-26 εκατοστών, αλλά και γύρω-γύρω. Απλώστε τη μισή ποσότητα από την έτοιμη κρέμα πραλίνας και, από πάνω, τη μισή πραλίνα και τα μισά φουντούκια. Βάζετε άλλη μία στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ και, από πάνω, την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα φουντούκια. Βάζετε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Αφαιρείτε το τσέρκι και γαρνίρετε με την τριμμένη Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίριτε με λίγα επιπλέον φουντούκια. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους